Tandläkare Farzini

Utbildning…….

Vi har sommarstängt fr.o.m 27/6 t.o.m 3/8, kl 09:00. Trevlig sommar!

tandblekning göteborg

Tandblekning Göteborg

Tandblekning är en kemisk process som avlägsnar missfärgningar från tandemaljen. Resultatet av behandlingen blir ett vitare och fräschare leende. Vi erbjuder tandblekning som en estetisk behandling. Fördelen med att bleka tänderna hos en tandläkare är att vi kan undersöka din munhälsa innan för att garantera att dina tänder är lämpade för tandblekning.

Hur går det till?

Det finns två olika typer av missfärgningar på tänderna: yttre och inre missfärgningar. Yttre missfärgningar avlägsnas genom att borsta, putsa eller polera tänderna och inre missfärgningar genom tandblekning. Det senare innebär att ett aktivt blekande ämne (väteperoxid eller karbamidperoxid) tränger in i tandemaljen och löser upp missfärgade molekyler.

På vår mottagning använder vi oss av två olika blekningsmetoder. Båda utförs hemma och ger ett bra resultat med minimal risk för besvär efteråt. Beroende på typ och grad av missfärgningar kan behandlingen ta olika lång tid. Vanligtvis tar behandlingen 3-4 dagar. Båda metoderna innebär att du får ha en blekningsskena med tandblekningsmedel ett visst antal timmar. För den ena metoden använder vi förfyllda engångsskenor och för den andra metoden görs individuellt gjutna blekningsskenor på laboratorium. 

För dig som inte har blekt tänderna tidigare rekommenderar vi första metoden vilket är smidigare och kostar mindre.

Kan alla bleka tänderna?

De flesta kan bleka tänderna. Men det finns rekommendationer för vissa grupper att inte göra tandblekning. Blekning är inte lämpligt för patienter:

  • som är under 18 år 
  • är gravida eller ammar
  • har känsliga tandhalsar

Vad ska du tänka på innan tandblekning?

Innan du ska bleka tänderna är det viktigt att du genomgår en tandläkarundersökning, lagar eventuella hål, byter ut eventuellt missfärgade lagningar, tar bort tandsten och polerar bort yttre missfärgningar. Detta för att tandblekningen ska ge ett så bra resultat som möjligt.

Vilket resultat kan du förvänta dig?

Hur bra resultatet av en blekning blir beror på några olika faktorer, bland annat: 

  • vilken ursprungsfärg tanden har och tandens blekningsbenägenhet
  • vilken typ av missfärgningar det gäller och hur länge de har funnits
  • typ av blekning och antalet behandlingsomgångar

Hur länge varar resultatet?

Vanligen varar resultatet i 1-2 år och är beroende av vad tänderna är exponerade för och hur bra munhygien du har. Mat och dryck som missfärgar, exempelvis kaffe, te, vin, vissa kryddor och frukter samt rökning och snusning förkortar resultatets varaktighet.

Finns det risk för besvär?

Tandblekning kan orsaka irritation i tandköttet och ilningar i tänderna. Dessa besvär brukar vara lindriga och går över av sig själv inom några dagar.

Tandblekning Göteborg pris

Tandblekning med förfyllda engångsskenor för 4 omgångar plus en förfylld skena med flour kostar 1700 kr.

Tandblekning med individuellt anpassade blekskenor som kan användas obegränsat antal gånger kostar 3200 kr.

Kontakta oss på 031-42 62 00 för att boka tid för tandundersökning och tandblekning.